۱۳ آبان ۱۳۸۷، ۹:۴۲

AFP بررسی کرد : جنگ بی پایان افغانستان در انتظار ساکن بعدی کاخ سفید

AFP بررسی کرد : جنگ بی پایان افغانستان در انتظار ساکن بعدی کاخ سفید

برخی تحلیلگران با اشاره به افزایش سطح ناآرامیها در افغانستان تاکید می کنند که جنگ رو به گسترش در این کشور در انتظار رئیس جمهور بعدی آمریکاست.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری فرانسه در تحلیلی نوشت: ارزیابیها و بازنگریها که هم اکنون در واشنگتن در حال انجام است، به بررسی دوباره و اساسی از جنگ افغانستان اشاره می کنند.

نویسنده این مطلب به نقل از تحلیلگران خاطر نشان کرده است: هر کس که روز سه شنبه به عنوان رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شود، با تصمیم هایی درباره موضوعات مختلف روبروست، از جمله درباره میزان تقویت ارتش، چگونگی تقویت دولت مرکزی، میزان برخورد با آشوبگران و پناهگاههای آنها در مرز، چگونگی کمک به برقراری ثبات در پاکستان و اینکه آیا باید با طالبان سازش کرد یا خیر.

" بروس ریدل" مقام سابق سیا ( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) که دارای تجربه زیادی در این منطقه است، گفت:" از نظر من آنها ( شبه نظامیان) می خواهند شاهد وضعیتی در افغانستان باشند که وحشتناک است و روز به روز در حال بدتر شدن."

وی با اشاره به گسترش حوزه جنگ طالبان از جنوب افغانستان به شرق و حتی تا نزدیکیهای کابل افزود: در زمستان سال جاری، به دلیل کمبود شدید مواد غذایی در نتیجه خشکسالی، ناآرامیها می تواند به مناطق جدید نیز گسترش پیدا کند. ترکیب گرسنگی و امنیت بد "یک ترکیب منفجر کننده" است.

در ادامه این مطلب آمده است: هم "باراک اوباما" نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و هم "جان مک کین" رقیب جمهویخواه وی خواستار حضور نیروهای بیشتر آمریکایی درافغانستان هستند، اما مشخص نیست که چه تعداد نیروی بیشتر در نهایت مورد نیاز خواهد بود و اینکه آنها چگونه در آینده نزدیک آماده خواهند شد.

نویسنده با اشاره به درخواست ژنرال "دیوید مک کرنان" فرمانده ارشد آمریکا در افغانستان مبنی بر ضرورت افزایش سطح نیروهای بیشتر در افغانستان خاطر نشان کرده است: پنتاگون ( وزارت دفاع آمریکا) اعلام کرده که برای اعزام نیروهای بیشتر باید منتظر کاهش سطح نیروها درعراق بود. بنابراین رئیس جمهور آینده باید تصمیم بگیرد که عراق در اولویت است یا افغانستان.

تحلیلگران می گویند : مشکلات افغانستان با امنیت آغاز می شود، اما هیچ پایانی در آنجا وجود ندارد."مایکل اوهانلون" تحلیلگر نظامی در انستیتو بروکینگز گفت : هر دو نامزد اظهارات منطقی درباره نیاز به نیروهای آمریکایی دارند، اما خبر بد این است که هیچ یک چیز زیادی درباره چهار پنجم مشکل نگفته اند.

"ریچارد هالبوروک" کارشناس دیگری هم در فارین افرز نوشت:" اتخاذ سیاست درست در قبال اسلام آباد امری بسیار مهم و دشوار برای رئیس جمهور آینده آمریکاست. ادامه بدتر شدن اوضاع در مناطق قبیله نشین نه تنها تهدیدی برای افغانستان بلکه برای دموکراسی سکولار جدید پاکستان است و این امر چالش بسیار بزرگی پیش روی رئیس جمهور بعدی آمریکا به شمار می رود."

فرماندهان نظامی آمریکا می گویند که راهبرد آنها برای خروج از افغانستان توسعه ارتش و پلیس افغانستان است . اما توسعه ارتش افغانستان تا دو برابر و رسیدن به سطح 134 هزار نفر ( که برای کشوری بزرگ تر و پر جمعیت تر از عراق همچنان کوچک خواهد بود) چهار سال طول خواهد کشید.

کد خبر 776296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha